Du er her

BungyPump som treningsverktøy

Uttalelse fra Lars Alvsaker, styreleder i Sør Trøndelag parkinson forening:

 

    

"Jeg har brukt BungyPump staver i flere år, og det var noe av det lureste jeg har gjort angående trening. For det første er det enkelt, morsomt og ikke minst øker det treningseffekten betydelig. Og effekten merker en ganske raskt, spesielt ved at armene kommer i bruk. Og for oss med parkinson, er det viktig at armene svinger. Det er viktig at synapsene husker armbevegelsen.

Når jeg går tur med stavene, er det i ca 20-40 minutter. Best effekt er å gå i svak oppoverbakke, kjedeligst å gå nedover. Går i diagonalgang for det meste. Det er viktig å ta et kurs, for å lære teknikken. La ikke stavene bli for lange, riktig lengde er viktig.

Gjerne legg inn en liten spurt på 50 meter en gang i mellom, det er gøy. Jeg går med BungyPump-staver et par ganger i uken.
Jeg synes det er lurt at en ikke velger staver med høyt trykk, jeg har 4kg trykk, for da får jeg presset godt ned. Dette i stedet for å pirke ned noen cm med 10 kg trykk.
Vi har hatt 3 kurs på ett år, og det er ca 20-30 stykk som bruker BungyPump-staver. Jeg kan også stå inne og se på TV, mens jeg jobber med stavene - trykker de sammen osv. Det kaller jeg gratis-trening! "

 

                                                  

Husk å like Facebooksiden vår så vi får delt nyheter,tips,tilbud m.m med deg. Klikk deg inn på BungyPumpNorge og lik siden vår yeslaugh