Du er her

Min fantastiske reise.

 Stavene ble en del av mitt liv.

Jeg har vært forfulgt av problemer i underarmene siden tidlig 90-tallet og har blitt operert seks ganger. Den siste operasjonen gjennomgikk jeg vinteren 2011, og etter den bestemte jeg meg for snarest å komme meg ut i arbeidslivet og bedre min livskvalitet. Årene hadde satt sitt preg og vekten var nå blitt et problem. Jeg hadde forlatt kategorien lubben og stabilisertmeg i en tilværelse blant de overvektige.
En fantastisk mulighet dukket opp da jeg fikk høre om BungyPump. Dette var en ny type treningsstaver med innebygd motstand. Når man trykket dem sammen, ble man ikke utsatt for de vonde støtene man fikk ved vanlige staver. Som sagt så gjort, jeg besøkte en sportsbutikk og ble der den stolte eier av 4 kilos, Bungy Pump treningsstaver.

 

Det store vendepunktet kom i 2012 , da jeg på en kald vinterdag i februar mottok en telefonsamtale som gjorde at jeg startet en utrolig reise sammen med mine nyinnkjøpte staver. Min venn hadde behov for å redusere sin vekt med 15 kilo og jeg behøvde å bygge meg opp etter den siste operasjonen. De første treningsøktene vår var ekstremt tøffe, det var mange ganger jeg ønsket å kaste stavene. Men jeg synes synd på dem som gir seg for tidlig, for i slutten av mars var jeg klart mye sterkere enn før og klarte nå å trykke stavene helt ned og holde dem nede langt oftere enn tidligere. Det neste vendepunktet kom da jeg kjøpte meg en vekt og den viste at jeg veide 76,8 kg.

Nå satte jeg enda mer fokus på treningen. Her skulle det kjempes bort mange kilo. Nå ble fire til fem treningsøkter per uke lagt inn i kalenderen og i perioden frem til midtsommer, kjempet jeg meg videre frem mot oppsatt mål ved hjelp av mine 4- kilos staver. Fra midtsommer og fram til august tillot jeg meg å slappe av med mindre trening og nøt sommer og sol.
I august gjenopptok jeg treningen med full styrke, nå med 6 -kilos staver som jeg hadde fått på min 40 - års dag av min familie. Treningene var like mange nå som før, men jeg begynte å variere mellom forskjellige stier, betydelig mer utfordrende og med flere bakker. I all slags, vær kjempet jeg på, det var ikke noe som het dårlig vær. Etter som ukene gikk, ble også sifrene på vekten mindre, og i desember 2012, nådde jeg målet mitt, 53kg .

Etter 10 måneder med trening og 24 kilo lettere, er jeg utrolig mye sunnere.

Siden da har jeg fortsatt å trene med BungyPump, 3-4 ganger i uken og jeg holder samme vekt også i dag. Problemene jeg hadde med armene er i dag betydelig mindre. Jeg er ikke lenger avhengig av å spise tabletter for mine problemer og jeg er veldig glad for at jeg nå kan sykle igjen, noe jeg ikke har vært i stand til å gjøre siden problemene oppstod. Selv astmaen min er betydelig lettere å medisinere da den er så mye bedre i dag.
Konklusjonen er at stavene har blitt en del av mitt liv, og at de virkelig har ført til at jeg har blitt mye sunnere, friskere og livskvaliteten  min er hevet til et nivå jeg ikke trodde var mulig .

 

Pernilla Johansson Wallin , 41

2013